Om mig

Min långa erfarenhet av hundträning och som instruktör är verkligen en stor tillgång när man ska fotografera hundar. Jag vill att hundarna ska vara glada och trivas på fotograferingen, dom ska åka hem och känna att dom haft en rolig stund tillsammans med sin människa! 

Letar du efter Hundnörderiet? Numera håller jag inte kurser i hundträning utan har sadlat om helt till hundfotograf.

Malin Johansson heter jag och mitt intresse för fotografering började kanske mest av en slump. När jag skulle börja gymnasiet var den enda linjen jag kom in på Estetiska programmet, bild och form, där jag senare valde inriktning foto. Efter två år på gymnasiet väcktes ett hundintresse och jag bestämde mig för att söka till Hundgymnasiet i Örkelljunga. Jag kom in och började om ettan, sadlade om och skulle hålla på med hundar istället.

I sju år hade jag sedan eget företag med hundkurser, Hundnörderiet. Jag har hållit många olika kurser inom hund men mest inom rallylydnad och grunder för tävlingshunden. Många vidareutbildningar inom hund har det blivit.

Intresset som hade väckts på den estetiska linjen fanns dock kvar och jag började fota min egna hund på skoj. Drömmen att ta lika fina bilder som jag såg på Instagram var ett faktum. Frustrationen stor när jag inte riktigt fick till det. Det tog ganska lång tid innan jag förstod hur mycket av skapandet som ligger i redigeringen! 2020 bestämde jag mig för att verkligen ta tag i mitt eget skapande! Jag började lägga ner mycket mer tid på att lära mig både det tekniska och hur man redigerar. Helt plötsligt började jag utvecklas i den riktning jag ville!

Min resa har bara börjat, häng med!

Varför heter jag JyckenLycce?
Lycce är min hund och själsfrände som är den som ställer upp på alla knasiga ideér jag har. Han älskar att bli fotograferad och utan honom hade jag inte kunnat utvecklas i den takten jag gör eller testa alla grejer jag vill testa. Jag ville ha ett namn som känns vi och JyckenLycce kändes självklart då det rimmar och känns lite busigt. När man hör ordet “jycke” tänker man nog mer på en liten byracka vilket är precis vad han är!

Utbildningar

Urval av mina utbildningar inom hund:
Diplomerad hundinstruktör
Certifierad instruktör i Bästa starten
Diplomerad rallylydnadsinstruktör
Hundgymnasiet
Problemhundskonsult

Onlineutbildningar inom foto:
Dog photography masters för Claudio Piccoli
Inspawrationphotography Learning Community
Moderskeppet 
Kreativt berättande med bilder för Åsa Jakobsson

Gymnasiekurser inom foto:
Foto A
Digitalt skapande 

Mängder med videos på Youtube och mycket övning 🙂