Hur går det till?

Vi ses under bokad tid och fotograferar din hund eller dig och din hund. Du bestämmer ifall du vill ha porträtt, actionbilder eller träningsbilder eller om du vill ha en blandning.

Vi bestämmer tillsammans vilken miljö du vill att din hund ska fotograferas i och kommer sedan överens om en lämplig plats. Antingen bestämmer jag var fotograferingen sker men har du redan en tanke om var du vill att din hund ska fotograferas så framför gärna det till mig.

När vi träffas låter vi först hunden bekanta sig med mig och kameran ifall det behövs. Därefter börjar fotograferingen! Se gärna till att din hund är väl rastad och ha med dig godis och/eller leksak att belöna din hund med. Det är bra om hunden kan sitta, stå och ligga kvar men kan den inte vara lös har jag med mig tunna koppel som jag sedan redigerar bort i efterbehandlingen.

Väl hemma börjar efterarbetet där jag först gör ett urval och sorterar bilderna. Jag väljer ut cirka 20-30 bilder som jag redigerar lätt och därifrån får du välja vilka du vill att jag ska gå vidare med. När du har valt vilka bilder du vill köpa börjar det riktiga arbetet med redigering i både Lightroom och Photoshop. Alla bilder tar olika lång tid men jag brukar alltid räkna med minst en timme per bild.